Scroll

Brodcast

post-header
Novosti

Europska unija sufinancirala i Europske snage solidarnosti podržale Brodcast…

…i na tome smo im neizmjerno zahvalni.

Slavimo prvu godinu Brodcasta! Kao Projekt solidarnosti započeo je prije godinu dana, 20. rujna 2021., a završio 19. rujna 2022.

Kao da smo jučer maštali o produkciji podcasta, odlučili se udružiti i prijaviti projekt na natječaj Europskih snaga solidarnosti. Naime, Europske snage solidarnosti program je namijenjen mladima koji žele doprinijeti društvu i lokalnoj zajednici pri čemu stječu iskustvo i razvijaju vještine. Cilj je potaknuti mlade na sudjelovanje, aktivno građanstvo i na kreiranje pozitivne promjene u Europi i šire.

U tom opisu smo se pronašli, i nakon što nam je odobren projekt, u pozadini smo marljivo pripremali podcast, prvu epizodu objavili 1. veljače i od tada smo snimili 26 epizoda s fantastičnim gostima raznovrsnih pozadina, iskustava i životnih priča.

Naravno, bez njih to ne bi bilo moguće jer naša misija i je podijeliti iskustva, znanja i otkrića sugovornika kako bismo pridonijeli pozitivnoj promjeni u društvu, ali i pomogli slušateljima na profesionalnom i osobnom polju. Teme o kojima smo vodili dijalog tiču se kulture, kreativnosti, obrazovanja, ali i suočavanja s ekonomskim, ekološkim i sociokulturnim izazovima (i još puno, puno više).

Međutim, stvaranje Brodcasta nije bilo samo dijeljenje iskustava gostiju, nego i razvoj vlastitih iskustava i znanja. Evolucija nekih naših vještina stvarno je neočekivana.

Dovoljno je pogledati nekoliko prvih epizoda i vidjet će se razvoj od vođenja, pa sve do montaže, audio montaže, opisa videa itd. Naravno, to nije sve.

Jeste li pogledali prvu epizodu? ↓

Samo na YouTubeu preko 17 tisuća vas je poslušalo Brodcast u gotovo dvije tisuće sati. To je više ljudi nego što stane u zagrebačku Arenu na košarkaškoj utakmici. Nevjerojatno! Unatoč svim brojevima, najdraži nam je broj poruka podrške i konstruktivnih komentara koje smo dobili. I to ne samo iz Slavonskoga Broda ili Hrvatske, nego i iz Austrije, Švicarske, Kanade, Ujedinjenih Arapskih Emirata i mnogih drugih zemalja.

Nismo zaboravili ni na podršku brojnih medija koji su nas pratili i neizmjerno smo zahvalni svima drugima koji su nas podržali. Pogotovo Europskoj uniji koja je Brodcast sufinancirala u prvoj godini rada.

“Kad se male ruke slože, sve se može”. Tako i mi vjerujemo pa samo se udružili iz različitih dijelova Hrvatske u neformalnu skupinu mladih kako bi pomogli u rastu i razvoju slavonskobrodske lokalne zajednice, vlastitom razvoju i stvaranju sadržaja s lokalnim kontekstom. Tim čine Danijela Grubišić, Martina Antonac, Loren Kečan, Linda Družetić, Franka Grubišić i Klara Tuličić.

S gostima smo razgovarali o kulturi, kreativnosti, poduzetništvu, europskim projektima, prilikama za mlade, udrugama i još toliko toga. Potražite svoju idealnu temu na jednoj od Playlista ovdje.

I naravno, hvala i Vama, slušatelju bez kojeg Brodcast ne bi imao svrhe. Slušamo se i dalje! 🙂

Previous post
Related Posts