Brodcast

Mi smo...

grupa mladih, ambicioznih ljudi neprestano usmjerenih na osobni razvoj i doprinos zajednici. Upoznali smo se godinama ranije u Puli za vrijeme studija, a ostali smo povezani i nakon odlaska iz Pule.

Neformalna skupina mladih Brodcast rezultat je godina druženja, rada, razmjene iskustava i ideja.

Prepoznali smo da je podcast, medij kojeg neprestano konzumiramo na engleskom, tek u zamahu u Hrvatskoj i okolici. Zato smo odlučili pridonijeti podcast sceni na hrvatskom jeziku s temama koje mogu koristiti lokalnoj zajednici, mladima i onima koji rado uče iz tuđih iskustava.

Naša ideja postala je Projekt solidarnosti programa Europske snage solidarnosti koji sufinancira prvu godinu projekta, od 20. rujna 2021. do 19. rujna 2022. i na tome smo im neizmjerno zahvalni.

Šest članova neformalne skupine rašireno je po cijeloj Hrvatskoj – u Slavonskom Brodu, Zagrebu, Puli i okolici te Šibeniku. Odlučili smo da daljina ne može spriječiti našu viziju te smo studio opremili upravo u Slavonskom Brodu i kontinentalnoj Hrvatskoj koja se sporije razvija i više mladih se iseljava. Zato smo podcast nazvali Brodcast, što je kombinacija riječi Brod, prema gradu i županiji, te podcast, čime se istovremeno aludira na englesku riječ broadcast, emitirati.

Ako još niste, pogledajte ili poslušajte epizode koje smo do sada pripremili.

Upoznaj naš tim

Klara Tuličić

Voditeljica podcasta, živi nedaleko od Slavonskog Broda. Iako se nakon studija nije planirala vratiti u kraj gdje je odrasla, rad od kuće i pandemija su joj dali razlog za privremeni povratak. Povratak je to koji ju je prisjetio na ljepote života u Slavoniji i razuvjerio u odlazak iz Slavonije i Hrvatske. Inače poduzećima pomaže ostvariti ciljeve primjernom marketinških strategija i taktika. U slobodno vrijeme čita knjige, gleda anime ili istražuje poznato-nepoznate krajeve.

Loren Kečan

Najlakše ga je opisati kao “Mladi poslovnjak”. Motiviran i spretan od kraja svojega studiranja dao se u poslovne vode, a nakon 3 godine rada u marketingu u korporacijskom sustavu, donio je odluku o novome smjeru u svojem životu i odlučio na potez privatnih voda. Tako je započeo svoju novu karijeru na tržištu nekretnina. 

Danas s osmjehom na licu kaže kako je “prestao raditi” onoga trenutka kada je tu odluku donio jer se zapravo bavi onime s čime se oduvijek želio baviti i što je oduvijek volio. Kreativac i avanturist u duši uvijek spreman na izazove i nova znanja, timski igrač i pravi prijatelj u svakom smislu te riječi.

Martina Antonac

Zbog studija, sa sjevera Istre seli u Pulu, gdje i ostaje zbog posla u turizmu. Poseban interes su joj jezici i upoznavanje različitih kultura i ljudi, a to joj je upravo omogućio trenutni posao. U slobodno vrijeme boravi u prirodi, druži se s prijateljima i čita knjige. Sebe bi opisala kao kreativnu osobu koja voli životinje i društvene igre.

Franka Grubišić

Članica tima Brodcast, i sama voditeljica i ljubiteljica podcastova. Presluša minimalno 3 epizode tjedno. Rodom iz Šibenika, živi u Zagrebu, studira u Stockholmu, a mašta o Sydneyju. Strastvena je o mentalnom zdravlju i poziciji zena u društvu, te je tako osnovala i vodi svoja dva društvena biznisa koji se dotiču direktno toga: Unsetting Expectations i Oaza. Uz to, bavi se high-level poslovnim savjetovanjem za poduzeća u brzom rastu. Proklamirani je self-development book junkie, a u slobodno vrijeme gnjavi psa Lennyja, inovira u kuhinji i putuje.

Linda Družetić

Linda Družetić živi u Puli gdje je završila fakultet Kulture i turizma, a nakon faksa nastavlja s tom kombinacijom pa radi u kaštelu u Svetvinčentu. Za Brodcast piše tekstove i vodi QC. U slobodno vrijeme (kada ga dobije) gleda serije, leži, a povremeno i raspravlja o zanimljivim temama s Brodcast ekipom i drugim prijateljima.

Danijela Grubišić

Danijela Grubišić, magistra kulture i turizma. Njezini interesi obuhvaćaju rad u civilnom društvu, posebice u segmentu kulturne baštine i ekologije.

Primaj newsletter

Nove epizode, edukativni, zabavni i drugi korisni materijali koje naši sugovornici podijele isključivo s vama, primateljima newslettera.

Primaj newsletter

Nove epizode, edukativni, zabavni i drugi korisni materijali koje naši sugovornici podijele isključivo s vama, primateljima newslettera.

Placeholder Image