Brodcast

Nova epizoda

Filip Mrvelj: Prvi i jedini hrvatski 3D street art umjetnik

Slikao je po cijelom svijetu, a i svaki Brođanin je vidio barem jedan njegov rad – sliku na malom gradskom kupalištu na čijim se “mostovima” djeca, ali i odrasli rado fotografiraju.

Filip Mrvelj (3DFilip) dijeli avanture iz svog života i upoznaje nas s 3D umjetnosti uz koju je proputovao cijeli svijet.

Brodcast
Brodcast
Filip Mrvelj: Prvi i jedini hrvatski 3D street art umjetnik | BRODCAST #17
/

Bilješke

Brođanin s Jelasa, Filip Mrvelj (3DFilip) prvi je i jedini hrvatski profesionalni 3D street art umjetnik. Zaključili smo da je njegova moć pretvoriti dvodimenzionalnu sliku u trodimenzionalno čudo!

Slikao je po cijelom svijetu, a i svaki Brođanin je vidio barem jedan njegov rad – sliku na malom gradskom kupalištu na čijim se “mostovima” djeca, ali i odrasli rado fotografiraju.

Slika je to koja je svojevremeno bila i najveća 3D slika na svijetu, a takav oblik umjetnosti prepoznali su i brojni brendovi, turističke zajednice i gradovi za koje je Filip slikao.

U ovoj epizodi približava nam 3D slikarstvo, kako je ono uopće postalo njegova strast, a dobivamo i uvid u život osobe koja zbog posla neprestano putuje i nailazi na nove avanture.

 

 

Pretplati se i pogledaj na YouTube-u već danas.

 0:00 Tko je Filip i što je 3D umjetnost?
2:06 Kako je započeo s 3D street art umjetnosti?
9:20 Galerija u Brodu
13:10 Umjetnički festivali
1
8:05 Zašto slika na malom gradskom kupalištu nije Guinessov rekord?
24:06 Kako je nastao VukovART festival?
29:12 Zašto brendovi zovu umjetnike poput Filipa?
33:46 Kulturni šok
39:40 Izazovi života na više lokacija
43:00 Bike Adventures of Hlapich and Lima
54:00 3D slike na tortama i savjet za kraj

 

©Brodcast. Sva mišljenja su isključivo naša.

*Projekt Brodcast ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije. Kroz projekt se izražava isključivo stajalište njegovih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Primaj newsletter

Nove epizode, edukativni, zabavni i drugi korisni materijali koje naši sugovornici podijele isključivo s vama, primateljima newslettera.