Brodcast

Nova epizoda

Projekti kulturne i društvene vrijednosti u zajednici

Krešimir Herceg je kreativac i voditelj udruge Lima kroz koju, duže od desetljeća, provodi projekte za zajednicu. Oni se tiču kulture, kreativnosti, književnosti, aktivnog života i sporta te ih kontinuirano unapređuje, razvija ideje i kreira nove projekte i proizvode.

Vlasnik je Bikademy-a, jedinstvenog cikloturističkog proizvoda namijenjenog svima koji žele istražiti kulturnu i prirodnu baštinu gradova i/ili regija na biciklu. Suorganizator je i voditelj marketinga street art festivala VukovART koji se pozicionirao na svjetsku kartu urbane kulture i umjetnosti.

U ovoj epizodi govori o idejama i njihovoj realizaciji, ali i dijeli svoja razmišljanja, dugogodišnja iskustva i savjete svima koji žele i sami ostvariti svoje ideje.

Brodcast
Brodcast
Projekti kulturne i društvene vrijednosti | BRODCAST #9
/

Bilješke

Krešimir Herceg kreativac je i voditelj udruge Lima, vlasnik jedinstvenog cikloturističkog proizvoda Bikademy i suorganizator street art festivala VukovART

Kroz udrugu Lima proveo je brojne projekte kreativne, kulturne i društvene vrijednosti. U radu kombinira globalne elemente s lokalnim značajem. Tako je, na primjer, jedan od začetnika kultne brodske biciklijade Mali Pariz-Klakar čiji je naziv inspiriran poznatim relijem Paris-Dakar. Na projektu CoolTour Lab doveo je najveće kreativce regije kako bi educirali, zabavili i inspirirali djecu i mlade Slavonskoga Broda i okolice.

U Hrvatskoj i Europi putem Bikademy-a potiče istraživanje kulturne i prirodne baštine biciklom. Riječ je o jedinstvenom cikloturističkom proizvodu i konceptu koji nagrađuje korisnika nakon bicikliranja, a destinacijama pruža dodanu vrijednost u ponudi.

I sam je sudjelovao u biciklističkim avanturama što je zabilježio u putopisno-avanturističkom dokumentarnom filmu Bike Adventures of Hlapich and Lima

S Filipom Mrveljom, jedinim hrvatskim 3D street art umjetnikom, organizira VukovART. Riječ je o street art festivalu svjetskoga glasa koji u Vukovar dovodi najveća imena svjetske urbane i street art scene, a programom za vrijeme festivala obogaćuje vukovarsku kulturnu, kreativnu i zabavnu scenu. 

Ovo je samo dio Krešimirovih projekata kroz koja je stekao neprocjenjiva znanja i iskustva koja dijeli s nama u ovoj epizodi Brodcasta.

Pretplati se i gledaj na YouTube-u već danas.

0:00 Tko je Krešimir Herceg?
1:56 Biciklijada Mali Pariz-Klakar
4:26 Cikloturistički proizvod i koncept Bikademy
9:21 Što je potrebno za razvoj cikloturizma u Slavoniji?
17:25 Street art festival VukovART
21:26 Percepcija street arta u Hrvatskoj
24:34 Urbana kultura danas
26:09 Ivanomania
28:36 Što su 3D slike?
29:47 Projekt CoolTour Lab
32:44 Sportski marketing i ŽKK Brod na Savi
38:36 Što Krešimira inspirira?
42:00 Savjet mladima za provedbu projekata


©Brodcast. Sva mišljenja su isključivo naša.

*Projekt Brodcast ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije. Kroz projekt se izražava isključivo stajalište njegovih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Primaj newsletter

Nove epizode, edukativni, zabavni i drugi korisni materijali koje naši sugovornici podijele isključivo s vama, primateljima newslettera.