Brodcast

Nova epizoda

Roko Lukenda i tehnološki projekti u zajednici

Prijaviti se na radionicu robotike u osnovnoj školi i godinu dana kasnije pokrenuti sajam i radionice robotike za djecu djeluje kao nešto što može samo Roko Lukenda. On je slavonskobrodski gimnazijalac kojeg zanima i koji radi na području STEM-a i inovacija.

S nama dijeli tu zanimljivu priču, ali i brojne druge koje stavljaju osmijeh na lice. Saznajte kako je to koordinirati izradu 3D printanih vizira na početku “novog normalnog”, zašto Roku treba kombi kada ide na more i što priprema za budućnost.

Brodcast
Brodcast
Roko Lukenda i tehnološki projekti u zajednici | BRODCAST #6
/

Bilješke

Roko Lukenda je 18-godišnjak, slavonskobrodski gimnazijalac koji se samostalno prijavio na edukaciju o robotici još u osnovnoj školi. Godina dana kasnije pokrenuo je INNROBO-SEA DAY, sajam robotike na Pašmanu s ciljem edukacije mladih i predstavljanja IT i STEM tehnologija. Svoju ljubav prema tehnologiji i inovacijama realizira i putem CONNECT-IT udruge čiji je član i INNCRO-IT udruge čiji je dopredsjednik.

U sklopu BrodTech konferencije doveo je INNROBO-SEA DAY koncept i u Slavonski Brod, a lokalnoj zajednici pomogao je i u najizazovnijim trenutcima.

Koordinirao je lokalnu akciju izradu 3D printanih vizira za bolnice, a obiteljsko druženje uz TV pretvorio je u druženje uz izradu vizira i TV.

Iako impresivno, ovo je tek dio onoga što je Roko u svojih 18 godina napravio. Pogledajte cijelu njegovu priču, stavove o životu, savjete mladima i saznajte koje su mu ambicije – hoće li svoje snove ostvariti u Slavonskome Brodu ili negdje drugdje? 

Pretplati se i gledaj na YouTube-u.

0:00 Tko je Roko Lukenda?
1:38 Prvi projekt – INNROBO-SEA DAY
8:00 Što je robo-nogomet?
10:49 Reakcije na radionice
14:59 INNROBO-SEA DAY radionice u Slavonskome Brodu
20:30 Rokova 3D pri(nt)ča
27:00 Društvene mreže
27:53 Izrada vizira i respiratora
32:52 Umrežavanje kroz aktivnosti
35:13 Kako Roko putuje na more?
36:07 Ostali projekti
37:50 Rokov savjet za mlade koji pokreću projekte
39:44 Roko plan za budućnost
41:27 Ljubav prema prirodi
42:31 Mišljenje o gimnaziji
43:57 Zaključne riječi


©Brodcast. Sva mišljenja su isključivo naša.

*Projekt Brodcast ostvaren je uz financijsku potporu Europske komisije. Kroz projekt se izražava isključivo stajalište njegovih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Primaj newsletter

Nove epizode, edukativni, zabavni i drugi korisni materijali koje naši sugovornici podijele isključivo s vama, primateljima newslettera.